MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGOM

Čitam, dam, sretan sam.
Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj!


Čitanje nam pomaže da razvijamo osjećaje, obogaćuje našu maštu i rječnik, pomaže nam da zavolimo knjige i ono najvažnije – zabavno je!
I ove godine  Dječji vrtić „Lekenik“ u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Lekenik sudjelovao je u još jednom organiziranom prikupljanju  slikovnica za dječje odjele knjižnica kao i za pedijatrijski odjel u OB „dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Roditelji, djeca i odgojitelji svih skupina prikupili su zavidan broj slikovnica kojima će organizatori obradovati najmlađe.
U akciji prikupljanja posebno se istaknula naša mješovita vrtićka skupina s ranim učenjem engleskog jezika Smiley.
Djeca i roditelji predano i velikodušno donosili su svakog dana slikovnice koje su odlučili darivati.
Cilj ove akcije je uljepšati boravak djeci u bolnicama, domovima zdravlja i drugim ustanovama u kojima se djeca okupljaju, ali ujedno i osvijestiti svojim mališanima osjećaj empatije i želje da pomognu drugoj dječici koja iz nekog razloga nemaju ili ne mogu dobiti slikovnice.
Predaja doniranih slikovnica dana 23. veljače 2024. godine, predana je pedijatrijskom odjelu OB „dr. Ivo Pedišić“ Sisak glavnoj sestri Jasminki Stančić. Donaciju su predale ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik Snježana Pokorny, zapovjednik DVD Lekenik Josip Valentić i ravnateljica Dječjeg vrtića „Lekenik“ Mirjana Božić.
Ovom prilikom Dječji vrtić „Lekenik“ zahvaljuje svim roditeljima i njihovoj djeci na velikoj gesti i sudjelovanju.


Tekst pripremila odgojiteljica
Ana Lončar