Izlet na seosko imanje „Moslavačka priča“

Na kraju pedagoške godine djeca starije, srednje i odgojno-obrazovne skupine s ranim učenjem engleskog jezika u pratnji svojih odgojiteljica krenuli su na izlet u Moslavinu na seosko imanje „Moslavačka priča“ u mjestu Mala Ludina.

U autobusima je vladala radoznala, vesela i raspjevana atmosfera. Vožnja busom s prijateljima  i promatranje krajolika motivirala je djecu na razgovor i preradu vlastitih iskustava. Upoznali smo se s animatoricama koje su djecu pripremale za posjet imanju. Voditeljica imanja nas je srdačno ugostila te su djeca krenula u istraživanje. Podijeljeni u dvije skupine započeli smo razgledavanje velikog imanja.

Djeca su imala priliku upoznati se sa starim običajima, kućama i predmetima toga kraja uz stručno vodstvo. Svoju radoznalost pokazivali su interesom za predmete i postavljali mnoštvo pitanja. Šetali su cijelim imanjem punim raznovrsnih stabala te upoznavali prirodna bogatstva i starine. U šetnji šumom „Vilin gaj“ imali su prilike vidjeti jelene te uočiti biljni i životinjski svijet šume. Velikom šetnjicom duž cijelog ribnjaka vidjeli su patke i  kornjače koje su vrlo pitomo prolazile uz nas. Uz priču animatora o nastanjenim ribama jezera, djeca su uz njihovu pomoć hranila šarane i promatrala njihovo putovanje u vodi. Nakon boravka u prirodi i šetnje slijedio je odmor za ručak u šumskom dijelu imanja.

Nakon ručka i odmora na prostranom igralištu djeca su se zabavljala i organizirala igre uz animatore. Umorni i puni doživljaja, oduševljeni izletom vratili su se u centralni objekt vrtića gdje su ih dočekali njihovi roditelji.

Neke od izjava djece o doživljajima s izleta:

"Najljepše mi je bilo ono kad smo hranili ribe." Mateo

"Najbolji mi je bio  muzej sa starim stvarima." Magdalena

"Najljepše mi je bilo igrati se cijeli dan, u parku i pokvarenog telefona." Nikolina

"Ona kućica muzej mi je bio super jer su bile lijepe stare stvari u njoj." Sara

"Super mi je bilo dok smo gledali patke i ribe na jezeru." Karlo

"Mi smo bili u posebnom busu i super smo se zabavljali i pričali." Tino

 

 Tekst napisala: odgojiteljica mentorica starije skupine Ivana Pavišić