Ugostili smo književnice u sklopu sudjelovanja u projektu „Putujuća knjiga bijelog lopoča“

U sklopu projekta „Putujuća knjiga bijelog lopoča“ čiji je nositelj  Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, realiziran je posjet dvaju književnica Dječjem vrtiću Lekenik. U posjetu dvaju književnica sudjelovala su djeca starije odgojno- obrazovne skupine  i djeca  odgojno obrazovne skupine s programom ranog učenja engleskog jezika u prostoru područnog objekta Vrtića, u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lekenik.

Prvi posjet spisateljice Tihane Petrac Matijević održan je 31.svibnja 2023. pri čemu je djeci predstavljena njezina slikovnica „Šime zvani Mrak“. Slikovnica govori o jednom od najvećih dječjih strahova, a to je strah od mraka. Mrak je u ovoj knjizi utjelovljen u liku simpatičnog Šime koji jako voli djecu, a njegov najveći problem je taj što ga se djeca boje. Šime i sam ima svoje strahove koji su nasmijali djecu i na jedinstven im je način prikazano da se svatko nečega boji. Djeca su vrlo brzo spoznala da se Šime sigurno boji dana i Sunca. Spisateljica je djeci na jedinstven način prenijela jedinstvenu poruku kako uvijek treba svakoga upoznati prije nego što ga odlučimo odbaciti.

Drugi posjet književnice Marine Draženović održan je 7. lipnja 2023.g. pri čemu je predstavljena slikovnica „Pjetlić Krestić i čudotvorni mlinčić“. Glavni lik čudotvorni Pjetlić Krestić govori o moralnim vrijednostima i ne da se ušutkati ni na koji način. Priča je to o borbi između dobra i zla, a poruka koju šalje je da se vrijedi boriti za pravdu i da ne treba u toj borbi odustajati. S djecom je nakon toga održana i likovna radionica pa su tako djeca temperom oslikavala Pjetlića Krestića.

 

Tekst pripremila odgojiteljica u programu ranog učenja engleskog jezika Nataša Kadić.