Posjet prometnog policajca

Tijekom pedagoške godine 2022./2023. u srednjoj odgojno-obrazovnoj skupini odgajateljice i djeca provode projekt pod nazivom „Promet“. Kao jedna od aktivnosti planiran je dolazak prometnog policajca u odgojno-obrazovnu skupinu. U četvrtak, 23. ožujka u jutarnjim satima prometni policajac posjetio je djecu polaznike srednje odgojno-obrazovne skupine te im na primjeren i zanimljiv način ponovio pravila ponašanja u prometu. Porazgovarali su o ponašanju u prometu kada su u ulozi pješaka, ali i o ponašanju u prometu kada se nalaze u vozilu. Nakon što su ponovili kako se sigurno kretati pločnikom te gdje trebaju sjediti tijekom vožnje u vozilu, djeca i odgajateljice srednje odgojno-obrazovne skupine uputili su se u pratnji policajca u kratku šetnju do glavne ceste gdje im je policajac pokazao na koji način mogu ispravno preći na drugu stranu ceste. Tijekom šetnje razgovarali o prometnim znakovima, načinu kretanja u grupi, …

S obzirom na veliki interes i radoznalost djece, te mnoštvo pitanja, policajac je 24. ožujka posjetio druge dvije odgojno – obrazovne skupine, stariju skupinu i skupinu s ranim učenjem engleskog jezika. Djecu je nakon kratkog razgovora poveo na obližnju zebru kako bi pokazao kako se pravilno prelazi cesta te na što trebamo posebno paziti.

Prometni policajci svake se godine rado odazovu na edukativne radionice s djecom, te s velikim strpljenjem razgovaraju s djecom o pravilima ponašanja u prometu, osobito na razvijanju prometne kulture kod djece.

 

Tekst pripremila odgojiteljica u programu engleskog jezika Nataša Kadić