Božićna radionica u Lavićima

Jedan od načina komunikacije vrtića i obitelji djeteta koje pohađa vrtić su svakako tematske radionice kojima se roditelji uvijek rado odazivaju jer shvaćaju njihovu važnost za svoje dijete. U takvim prilikama roditelj boravi u prostoru u kojem dijete provede veliki dio svoga dana s osobama koje mu tamo pružaju osjećaj sigurnosti, pripadnosti i sreće. Radionice mogu biti različitih tema, a za njih je svakako prigodno blagdansko vrijeme.

Odgojiteljice srednje mješovite odgojno-obrazovne skupine 8. prosinca organizirale su božićnu radionicu i druženje za djecu i roditelje skupine. Odaziv roditelja je bio velik što je odraz partnerskog odnosa i suradnje u ovoj skupini.

Ova božićna radionica izgledala je kao prava rezidencija Djeda Božićnjaka -  vrijedne ruke na sve strane, veliki osmjesi, radna, ali vesela atmosfera te mnoštvo božićnih motiva. Djeca i roditelji te odgojiteljice izrađivali su razne božićne ukrase – male boriće, drvene kućice, ukrase za bor.

No, važno je naglasiti kako je ova radionica imala i humanitarnu svrhu. U 2 sata trajanja radionice, uz božićne ukrase, izrađeno je 30-ak predmeta koji će ići na aukciju. Sav prihod aukcije namijenjen je udruzi „OSIT“ Anđeoska srčeka iz Letovanića, koja okuplja osobe s intelektualnim teškoćama kao i njihove obitelji i prijatelje u svrhu pružanja podrške, organiziranja raznih druženja i radionica te stvaranja osjećaja pripadnosti zajednici u kojoj žive.

Tekst pripremila odgojiteljica Ivona Brodarić