Prvi dani u vrtiću Lekenik

Smijeh, razgovori, veselje i želja za druženjem ispunili su ponovno prostor našeg vrtića Lekenik.  Nakon godišnjih odmora djeca su se razveselila zajedničkim susretima s prijateljima i odgojiteljicama. Nedostajali su jedni drugima i imali su mnogo toga za ispričati si. Gdje su bili, što su doživjeli i kako su proveli ljetne praznike prepričavalo se danima. Nisu izostali ni veliki zagrljaji vrtićkih prijatelja i njihovih odgojiteljica. 

Uz djecu koja već borave u skupinama i koji se poznaju, u igri i druženju priključili su im se novi prijatelji. Uz pomoć starih prijatelja brzo su se uklopili u naš kolektiv te započeli istraživanje i igru. 

Djeca su u novim prostorima i uz mnoštvo novih poticaja i aktivnosti zajedno krenula u nove avanture istraživanja, otkrivanja i učenja putem igre te vlastitim djelovanjem. Stvaraju se nova prijateljstva, a nove skupine postaju mjesto zajedničkog istraživanja i veselja.

Novoupisana djeca vrlo rado vrijeme u vrtiću provode u slobodnim igrama po centrima sobe dnevnog boravka, koje su oformile odgojiteljice u skladu s razvojnim karakteristikama djece određene dobi te značajkama i vrijednostima kurikuluma. Uz tako organizirano materijalno okruženje nova djeca se prilagođavaju puno lakše i spontano uključuju u aktivnosti. 

Boravak na zraku i šetnje osobito vesele svu djecu te svakodnevno koristimo lijepo vrijeme za igru i aktivnosti u prostoru dvorišta i igrališta. Uz različite rekvizite djeca sama organiziraju igre i međusobno se druže.

Ovo su neke od izjava djece o tome što im se sviđa u vrtiću: 

„Sviđa mi se novi vrtić knjižnica.“

„Super mi je jer ima puno ceste i autića.“

„U vrtiću se volim igrati s prijateljima.“

„Jedva sam čekala da dođem u svoju grupu jer se prijatelji zajedno s prijateljima igraju.“

„Fali mi vrtić za vikend da se idemo van igrati.“

„Volim se igrati s kuhinjom.“

„U vrtiću mi je bolje nego doma jer se tu mogu igrati s prijateljima s legićima.“


U nastavku pogledajte što su sve djeca istražila, čime su se zabavljala i kako su učila putem igre.

Tekst priredile odgojiteljice Lana Gagić i Ivana Pavišić