Jozo Bozo u Dječjem vrtiću Lekenik

Mađioničar Jozo Bozo održao je 6. i 7.4. predstavu za djecu Dječjeg vrtića Lekenik, kao i za polaznike programa predškole. 

Sobe dnevnog boravka napunio je dječji smijeh, ali i začuđenost zbog smiješnih trikova Joze Boze. Djeca su ga dočekala s velikim nestrpljenjem te su posebno bila sretna kada ih je Jozo Bozo uključivao u samu predstavu pa su i sami u istoj mogli sudjelovati. Ovakva interaktivna predstava može pomoći djeci pri nadvladavanju straha od javnog nastupa ili govora pred nepoznatima. Djeca su pažljivo pratila svaki trik Joze Boze te se su se rado uključivala u pronalaske rješenja za neke probleme Joze Boze. Jozo Bozo zabavio je djecu svojim mnogobrojnim šalama i trikovima, a djeca su mu uzvraćala veselim uzvicima i glasnim pljeskom.

Predstava je uvijek poseban doživljaj za svako dijete, a uz ovu, osim što su se dobro nasmijala, djeca su nešto novo i naučila. Učenje kroz zabavu dakako je, najlakši način učenja te su dječje predstave odličan primjer toga. Predstava prilagođena djeci kod njih razvija vizualnu i slušnu pažnju, promatranje, pamćenje, snalažljivost, maštu i maštovito razmišljanje. Djeca kroz kazališne predstave zapravo upoznaju kazališnu kulturu koja ih uvodi u neki drugi svijet u kojem oni mogu biti što god požele. 

Nakon predstave djeca još dugo bila pod dojmom. Dugo su komentirala predstavu što je pridonijelo razvoju monološkog i dijaloškog govora, a dok su imitirala Jozu Bozu, opet su se skupa dobro nasmijala. 

Članak pripremila odgojiteljica Ivona Brodarić.

Galeriju slika možete pogledati ovdje