Moji zdravi zubi

Područni objekt OŠ Mladost Lekenik/ predškolska skupina – odgojiteljice Silvija Čović i Nevenka Brelković

MOJI ZDRAVI ZUBI

Zdrav stil života usvaja se od najmlađe dobi, pa je vrtić uz roditeljski dom, najbolje mjesto za prve spoznaje o tome kako higijenske navike utječu na naše zdravlje.

Cilje provedene aktivnosti je istražiti ulogu zubi u životu, koje se sve ,ogućnosti u prevenciji karijesa, tko i što nam pomaže u očuvanju zdravih zubi i naša uloga u istom. Želja na je bila osvijestiti djeci važnost redovite higijene zubi te spoznaja kako je redoviti posjet stomatologa najbolja prevencija pojave karijesa.

Djeci su ponuđene razne enciklopedije te razni modeli zubi i zubala pomoću kojih su se pobliže upoznali s građom zubi, mliječnim i trajnim zubima, koliko kojih ima te samim izgledom zubala.

Gledajući aktivnost kao cjelinu možemo zaključiti kako je ostvaren postavljen cilj te su raznim aktivnostima realizirani sadržaji iz svih razvojnih područja. Djeca su razvila svoja znanja i vještine te su raznim aktivnostima potaknuta na brigu o zdravlju zubi. Svakodnevno pranje zuba i do sada je bila nezaobilazna navika, a tome su dodana nova stečena znanja o pravilnom pranju zubića kao temelj za dobro zdravlje.

Tekst pripremila odgojiteljica u programu engleskog jezika Nataša Kadić