<

AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA U MJESECU LISTOPADU 2020.

U Dječjem vrtiću Lekenik mjesec listopad je obilježilo mnoštvo događanja i aktivnosti vezane uz jesen i sve što nam ona kao godišnje doba pruža.  Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama vrijedno crpila blagodati lijepe jeseni te ih spretno pretakala u bogato osmišljene aktivnosti.


Obilježili smo i Dan jabuke (20.listopada) te međunarodni Dan kravate 18.listopada. Uz mnoštvo aktivnosti djeca su isprobala prirodni sok od jabuke, a i doznala sve o kravatama.


Kruna svih aktivnosti je bilo obilježavanje Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje. Tih dana se našim vrtićem širio miris pekarskih proizvoda koje su vrijedne dječje ruke zamijesile zajedno sa svojim odgojiteljicama. Tijekom tjedna provodile su se aktivnosti kojima se nastojalo djeci približiti proces nastajanja kruha, ali i važnost, simbolika kruha u našem životu – razgovarali smo o procesu nastanka kruha (vrste, oblici, dodaci kruhu), upoznali smo ih i raspravljali o izrekama o kruhu, pisali po brašnu s prstima, zrnju kukuruza, modelirali tijestom, provodili likovne aktivnosti s prirodnim materijalima (zrnje kukuruza, brašno, sjemenke), igrali simboličke igre (“Mlinar,” “Pekar)”, organizirali male kazališne predstave (“Djedova pogača”). U suradnji s roditeljima koji su također bili uključeni u proces nastanka kruha i krušnih proizvoda, uspjeli smo proslaviti i zaokružiti događanja izložbom pekarskih proizvoda.


Valja napomenuti da su se aktivnosti provodile i u našim područnim objektima, područni objekt OŠ Mladost Lekenik te područni objekt Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik.


Tekst pripremila: Nataša Kadić, odgojiteljica u skupini ranog učenja engleskog jezika